Duurzame stickerpacks

Nieuws | 5 augustus 2021

Geschreven door Maarten van den Branden

Ook bij Tomorrow vinden we het steeds belangrijker om na te denken over duurzame oplossingen voor onze producten. Zo werden onze flowpacks altijd in plastic verpakt, maar werden ook onze huis-aan-huis flyers in plastic geseald. Hierdoor hebben we besloten om de overstap te maken van plastic flowpacks naar duurzame stickerpacks. Hierdoor biedt Tomorrow nu standaard een duurzame uitvoering van hoge kwaliteit die zowel door de klant op de winkelvloer als ondernemers erg wordt gewaardeerd. 

“Onze verpakkingen van de stickers zijn duurzaam en voorzien van een FSC-keurmerk. Het FSC-keurmerk geeft de zekerheid dat de grondstof voor (onder meer) het papier en papierproducten afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. De grondstof (pulp) is niet afkomstig uit bos met hoge natuurwaarden (‘oerbos’) en ook niet uit plantages waarvoor tropisch regenwoud heeft moeten wijken. Het keurmerk beoordeelt de herkomst van de grondstof van papier en papierproducten.”

De nieuwe stickerpacks bieden, naast een duurzaam alternatief, nog meer voordelen. Doordat de stickers zowel op de voor- als achterkant bedrukt kunnen worden, is er op deze manier ook extra ruimte beschikbaar voor directe communicatie over de actie en promotie ten behoeve van de supermarkt. Het meest trots zijn we nog op het feit dat we het, samen met onze partners, voor elkaar hebben gekregen om de kostprijs van zo’n stickerpack op een vergelijkbaar niveau te brengen als een flowpack. Zo dragen we samen een steentje bij aan het beschermen van het milieu.

Maar er kan meer gedaan worden. Zoals bekend bieden we bij onze concepten ook de mogelijkheid om huis-aan-huis flyers te verspreiden, zodat de aankomende actie goed gepromoot kan worden. Dit werd voorheen geseald met plastic, zodat ook het stickerpack mee kon. Nu bieden we de mogelijkheid om de stickerpack aan de flyer vast te plakken, zodat er geen enkel plastic meer nodig is. Zo blijven we zoeken naar duurzame oplossingen!

Terug

Tomorrow is een handelsnaam van Goodfield Management B.V.

© Tomorrow Local Promotion Services - 2021